gastgezin!

Wij houden van honden, en van Australian Labradoodles in het bijzonder! 

Om dit mooie ras verder te ontwikkelen zijn meerdere honden nodig. Helaas is er een grens aan het aantal honden wat wij zelf in ons huis kunnen houden. We willen graag dat de honden waarmee gefokt wordt in eerste plaats gewone gezinshonden zijn. Daarom werken wij met gastgezinnen.

Regelmatig zit er in een nest een pup met exceptionele kwaliteiten, qua kleur, qua vacht, qua karakter etc. Met 8 weken weet je echter nog niet of zo’n pup uiteindelijk 100% geschikt zal zijn om opgenomen te worden in het fokprogramma. Een gastgezin krijgt in zo’n geval een pup in bruikleen met een fokker eigendomsvoorbehoud. Dit betekent dat U dan niet hoeft te betalen voor de pup.

Zodra de hond 12 maanden oud is ondergaat deze een uitgebreide gezondheidstesten en zullen wij definitief beslissen of we haar (als het om een teefje gaat) gaan toevoegen aan ons fokprogramma. De kosten van deze testen zijn voor onze rekening. Als wij besluiten niet te gaan fokken heeft u een hele mooie Australian Labradoodle.

U betaald dan een aangepaste prijs die we van te voren afspreken.

Afgekeurd voor de fok wil niet zeggen ongezond ! U moet begrijpen dat een fok hond een rapportcijfer 9,5 of 10 moet scoren. Een rapportcijfer 8 voldoet niet naar onze fokmaatstaven, maar is nog steeds een geweldige gezinshond.

In de meeste gevallen zal een hond wel geschikt zijn en toegevoegd worden aan ons fokprogramma.

In de meeste gevallen gaat het om een teefje, en wel als volgt:

Een teefje zal maximaal 4x in haar leven bij ons terugkomen om te bevallen. Dit is meestal twee weken  voor de geplande bevalling, tot 7/8 weken daarna. Tijdens die periode bent u van harte welkom om ons te bezoeken en de kraamtijd van dichtbij te volgen. Voor de dekking moet ze naar ons toekomen en zodra de dekking is geslaagd kan ze gewoon weer terug naar het gastgezin. Om ervoor te zorgen dat de hond zich bij ons thuis ook thuis voelt, willen wij haar +/-  2 x per jaar een weekendje bij ons laten logeren.

Na Max 4  nestjes wordt de  fok ‘carrière’ beëindigd. Het eigendom wordt naar u overgedragen, nadat zij op onze kosten zal worden gecastreerd.

De rest van haar leven zal zij als gezinshond verder met uw gezin doorbrengen.

Soms willen we ook wel eens een reutje uitplaatsen in een gastgezin. Daarvoor gelden bijna dezelfde voorwaarden als bij een teefje, enkel zal hij natuurlijk zelf geen nestjes krijgen. Maar als wij hem willen gebruiken in ons (of voor andere fokkers hun) fokprogramma dan zal de reu naar ons moeten komen voor een dekking.

Veel fokkers werken al op deze wijze. Het voordeel is voor alle 3 de partijen groot:

– het gastgezin krijgt voorrang op de wachtlijst, de allerbeste en mooiste pup, en kan een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het ras..

– de fokker kan in een later stadium beslissen of de hond alle fokkwaliteiten in zich heeft. Op deze manier wordt de kwaliteit van het fokbestand, en daarmee ook de kwaliteit van de toekomstige generaties, enorm verhoogd.

– en als laatste de belangrijkste: de hond groeit op als gewone gezinshond en voldoet aan haar natuurlijke drang om jongen te krijgen.

Kosten?

De normale kosten van de hond (voer, mand, riem, inentingen, puppycursus ,trimsalon etc. ) zijn voor rekening van het gastgezin.

Alle fok gerelateerde kosten  zijn voor onze rekening

Als gastgezin voldoet u op zijn minst aan de volgende voorwaarden:

– U woont in een straal van max. 35 km. rond Voorthuizen

– U heeft de beschikking over een tuin.

– U heeft de tijd om dagelijks een goede wandeling te maken met de hond.

– U bent bereid een puppy- en cursus elementaire gehoorzaamheid te volgen

– U bent bereid de hond een door de fokker voorgeschreven voeding te geven.

Als u hieraan voldoet, en het lijkt u leuk, dan komen wij graag in contact met u. De eerste stap is ons een email te sturen. Daarna volgt eventueel een uitnodiging voor een persoonlijke kennismaking. Pas daarna valt de beslissing al dan niet ervoor te gaan.

We zien uw aanvraag als gastgezin graag tegemoet.

Graag ook je telefoonnummer vermelden, ik bel je dan zo spoedig mogelijk terug.

You agree to receive email communication from us by submitting this form and understand that your contact information will be stored with us.