gastgezin gezocht !

We zijn op zoek naar een warm en liefdevol gastgezin voor dit mooie abricot kleur met witte teefje, ze heeft een fleece vacht!

Vanaf half juli mag zij verhuizen. Een reeds geplande vakantie is bespreekbaar. Als er ruimte is in uw huis en hart om een prachtige mini-doodle als nieuw familielid te verwelkomen en u kunt haar een veilig en liefdevol thuis bieden, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Wij zullen dan spoedig contact opnemen voor een kennismakingsgesprek.

We zijn dol op honden, vooral op Australian Labradoodles! Voor de ontwikkeling van dit prachtige ras zijn meerdere honden nodig. We kunnen echter maar een beperkt aantal honden thuis houden. Het is voor ons belangrijk dat de honden die voor de fok worden gebruikt, in de eerste plaats deel uitmaken van een gezin. Daarom hebben we een gastgezinprogramma.

Regelmatig komt het voor dat een pup uit een nest uitzonderlijke eigenschappen heeft, zoals een bijzondere kleur, vacht of karakter. Echter, op 8 weken leeftijd is het nog niet zeker of zo’n pup volledig geschikt zal zijn voor ons fokprogramma. In zo’n geval kan een gastgezin de pup op bruikleenbasis krijgen, met behoud van fokrechten voor de fokker. Dit houdt in dat u niet hoeft te betalen voor de pup.

Wanneer de hond de leeftijd van 12 maanden bereikt, zal hij of zij uitgebreide gezondheidstesten ondergaan, waarna wij een definitieve beslissing nemen over de opname in ons fokprogramma. De kosten voor deze testen nemen wij voor onze rekening. Mochten we besluiten niet met de hond te fokken, dan heeft u een prachtige Australian Labradoodle in huis. Dan betaalt u een aangepaste prijs die we vooraf overeenkomen.

Niet goedgekeurd voor de fok betekent niet dat de hond ongezond is! Het is belangrijk te begrijpen dat een fokhond een score van 9,5 of 10 moet halen. Dit is afhankelijk van een reeks medische onderzoeken en tests die gerelateerd zijn aan DNA. Een score van 8 voldoet niet aan onze fokstandaarden, maar zo’n hond kan nog steeds een fantastische gezinshond zijn.

Meestal zal een hond geschikt zijn en opgenomen worden in ons fokprogramma.

Meestal betreft het een teefje dat als volgt te werk gaat:

Een teefje komt maximaal vier keer in haar leven naar ons terug voor de bevalling. Ze arriveert gewoonlijk een week voor de uitgerekende datum en blijft dan tot ongeveer 7 tot 8 weken na de geboorte. Gedurende deze tijd bent u meer dan welkom om langs te komen en de geboorteperiode van nabij mee te maken. Voor de dekking dient ze naar ons te komen, maar na een succesvolle dekking kan ze direct terugkeren naar het gastgezin. We willen dat de hond zich ook bij ons op haar gemak voelt, dus plannen we ongeveer twee keer per jaar een logeerweekend voor haar in.

Na maximaal vier nestjes eindigt de fokcarrière van de hond. Vervolgens wordt het eigendom aan u overgedragen na castratie op onze kosten.

Ze zal de rest van haar leven als gezinshond bij uw familie doorbrengen.

We plaatsen soms ook een reutje bij een gastgezin. De voorwaarden zijn bijna hetzelfde als voor een teefje, behalve dat hij geen nestjes zal hebben. Indien nodig voor ons fokprogramma, of dat van andere fokkers, dient de reu naar ons toe te komen voor de dekking. In overleg kunnen wij ook met het teefje naar de woning van het gastgezin gaan.

Veel fokkers hanteren deze werkwijze al, met grote voordelen voor alle betrokken partijen:

  • Het gastgezin krijgt voorrang op de wachtlijst, ontvangt de beste en mooiste pup, en levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het ras.
  • De fokker kan later bepalen of de hond over de juiste fokkwaliteiten beschikt. Zo wordt de kwaliteit van de fokpopulatie en daarmee de toekomstige generaties aanzienlijk verbeterd.
  • Het belangrijkste is dat de hond opgroeit als een normale gezinshond en haar natuurlijke behoefte om jongen te krijgen vervult.

Kosten voor het gastgezin ?

De gebruikelijke hondenkosten (brokjes, mand, leiband, vaccinaties, puppytraining, hondensalon, enzovoort) zijn voor de rekening van het gastgezin.

Alle kosten die te maken hebben met de fokkerij nemen wij voor onze rekening.

Om in aanmerking te komen als gastgezin, moet u aan de volgende eisen voldoen:

  • Uw woonplaats ligt binnen een cirkel van maximaal 35 km rond Voorthuizen.
  • U heeft een tuin tot uw beschikking.
  • U heeft tijd om elke dag een aantal flinke wandelingen te maken met de hond.
  • U staat open voor het volgen van een puppycursus en minimaal één opvolg cursus.
  • U stemt ermee in om de hond het door de fokker geadviseerde voer te verstrekken zolang deze deel uitmaakt van het fokprogramma.

Voldoet u hieraan en lijkt het u wat? Dan maken we graag kennis met u!

De eerste stap is het sturen van een e-mail naar ons. Daarna kan een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek volgen. En pas daarna besluiten we of we samen het avontuur aangaan.

We kijken uit naar uw aanmelding als gastgezin!